DryDex multispackel är nu godkänd och publicerad hos Byggvarubedömningen!
M&P / Att måla med kalkeffekt är inte svårt

Målartips

Att måla med kalkeffekt är inte svårt

Att måla med kalkfärg är inte särskilt svårt, och med rätt förberedelser och några enkla tips i ryggen behöver man inte vara det minsta orolig över resultatet.

Förberedelser

För att försäkra färgens lämplighet, testa den först på ett litet osynligt område. Se till att ytan är ren, torr och fri från föroreningar. Använd målartvätt för att ta bort alla spår av föroreningar och skölj ytan med vatten efteråt. Om ytan tidigare har behandlats med vax eller olja ska den rengöras ordentligt med lacknafta. Hårda, blanka eller tidigare målade ytor slipas innan målning.

Användning

Rör om ordentligt före användning.

Färgen kan påföras med pensel eller roller. Vid applicering med pensel använd en stor, mjuk pensel.

 

Applicera ett andra lager korsvis med en 12 cm bred fasadpensel eller en moddlare av god kvalitet för att skapa en mineralkalkeffekt. Långa drag ger en mjukare effekt medan kortare drag ger ett mer intensivt uttryck.

Täckning

Upp till 11m²/l per strykning. Täckningen kan variera beroende på appliceringsmetod, hur snabbt appliceringen sker och ytans uppsugningsförmåga.

Torktid

Yttorr inom 1 timme. Ytan hårdnar inom 4 timmar. Övermålningsbar efter 4 timmar.

Rengöring

Avlägsna så mycket av produkten som möjligt från penslar etc. innan du tvättar dem med vatten. Låt inte produkten komma ut i avloppssystem eller vattendrag. Det kan finnas lokala bestämmelser och anläggningar för återvinning av färgrester.

Begränsningar

Skall inte användas direkt på metaller. Använd en lämplig grundfärg för metall. Detta är inte en spärrprodukt som förhindrar missfärgningar. Behandla alla ytor med spärrgrund där det kan uppstå missfärgningar, inklusive kvistar. Rengör inte ytan med tvättmedel som innehåller slipmedel, använd endast en fuktig trasa. Vissa livsmedel kan missfärga den målade ytan, avlägsna eventuellt spill omedelbart för att stoppa eller minimera effekten. Temperaturen vid applicering och torkning bör vara högre än +10°C.

Fler tips & råd

Möbelrenovering

Betsa en möbel med träbets

Golv

Få ett nytt liv i dina golv med träbets

Målartips

Att måla med kalkeffekt är inte svårt

Möbelrenovering

Betsa en möbel med träbets

Golv

Få ett nytt liv i dina golv med träbets

Målartips

Att måla med kalkeffekt är inte svårt

Se alla guider

Fråga experten

Vi ser fram emot att höra från er! M&P är väldigt angelägna att ge både kunder och återförsäljare bra service. Om du har några frågor, kommentarer eller förslag, kontakta oss gärna via telefon eller e-post.

Kontakta M&P