DryDex multispackel är nu godkänd och publicerad hos Byggvarubedömningen!

DryDex multispackel är nu godkänd och publicerad hos Byggvarubedömningen!

Nyheter,

25 oktober 2022

DryDex är det rosa spacklet som blir vitt när det är torrt! Det är krämigt, lättarbetat och torkar snabbt. Kan användas på gips, trä, tegel, sten m.m.

Mail din order till order@mppc.se

Produktbild V33 Perfekt Renovering Kök

V33 Perfekt Renovering

Nyheter,

25 april 2022

V33 Perfekt Renovering är en serie användarvänliga produkter som underlättar för renovering av hemmets olika ytor; kök, badrum, golv och trappor. Färgerna har utmärkt täckning (minst 98% opacitet), är vattenburna och ger en högklassig, slät och jämn finish, oavsett underliggande yta – dessutom utan grundfärg.

CombiColor och MEKO (2-butanonoxim)

Nyheter,

03 mars 2022

Det har kommit till vår kännedom att det uppstått frågetecken kring CombiColor och eventuellt innehåll av ämne som sedan 1 mars i år omklassificerats varför vi härmed kan konstatera följande;

Sedan den 1 januari 2019 har inga CombiColor-produkter tillverkats innehållande det aktuella Meko (2-butanonoxim) men tyvärr förekommer nyare burkar med felaktig etikett. Vi kommer därför att ta fram nya etiketter/stickers att skicka till våra kunder som man kan sätta över den felaktiga märkningen.

För mer information går det bra att maila info@mppc.se

Betsa en möbel med träbets

Möbelrenovering,

10 december 2021

Förbered för ett lyckat projekt

Se till att du har allting innan du börjar. För att få ett lyckat resultat undersök först i vilket skick träet befinner sig i, för att sedan bestämma vilka produkter och verktyg du behöver, såsom skrapor, penslar, sandpapper, rörpinnar, träspackel m.m.

VIKTIGT! TÄNK ALLTID PÅ FÖLJANDE:

1. Läs alltid på etiketten och följ anvisningarna noggrant. Lägg särskilt märke till varningstexten.

2. Gör om en yta i ditt hem till ett tillfälligt arbetsutrymme. Täck utrymmet med skyddsplast, kartong eller tidningar för att skydda mot stänk och fläckar.

3. Försäkra dig om att utrymmet är rumstempererat och torrt samt sörj för god ventilation och bra ljus.

 

Ta bort gammal färg eller lack

En färg- & lackborttagare är idéalisk att använda till att ta bort färg eller lack från vertikala eller horisontella ytor. Använd gummihandskar och skyddsglasögon. Färg- & lackborttagare bör användas utomhus på en skuggig plast. Applicera lagom mycket färg- & lackborttagare och låt den verka enligt anvisningarna. Komihåg att det är färg- & lackborttagaren som skall göra jobbet. Skrapa bort den uppmjukade färgen eller lacken med en bred spackel.Skrapa alltid ifrån dig och försiktigt så att du inte skadar trät. På svåråtkomliga ställen, kan en gammal tandborste eller stålull vara till god hjälp.

Förbered ytan

Obehandlade träytor
Kom ihåg, även “rena” obehandlade träytor kan vara smutsiga. Ta bort gångjärn, knoppar och andra detaljer. Ytan måste vara ren och torr. Ta bort smuts, damm, fett, vax och fingeravtryck med en trasa som är fuktad med målartvätt och låt ytan torka. Fyll igen eventuella hål och sprickor med ZAR® Träspackel. Låt träspacklet torka och slipa enligt anvisningarna på förpackningen.

En slät yta kräver en mjuk start
Slipa alltid i träets fiberriktning. Använd långa raka rörelser på plana ytor. Se till att slipa längs med fibrerna på runda ytor såsom knoppar och ben.

Om man slipar mot fibrerna kan man få repor och märken som kan synas igenom på den färdigbehandlade träytan. Slipa inte för mycket, då porerna kan fyllas igen och för-svåra för betsen att tränga in.

Obehandlat trä: Slipa genom att succes­sivt använda finare och finare slippapper upp till 240 korn, tills ytan känns slät och len.

Tidigare målad eller lackad yta i bra skick: Slipa lätt med 240 korns slippapper, detta gör att bets och lack fäster bättre. Avlägsna allt slipdamm när slipningen är klar med en trasa som är fuktad med vatten och låt ytan torka.

Testa först för önskad betston

Hitta en dold yta, t ex undersidan på ett bord och applicera betsen med en tygtrasa. Stryk ut betsen och låt den torka 3 till 6 timmar.
Om en mörkare ton önskas skall ytan slipas lätt med ett fint slippapper, torkas ren och därefter kan ytterligare ett lager appliceras.

Mjukare träslag såsom asp, furu och gran absorberar mer bets än hårt trä. Ju mer bets som absorberas desto mörkare ton får man.

Tips! Det kan vara en bra idé att försegla öppna fibrer och ändträ med Kinesisk träolja före betsning.

Applicera ZAR Oljebaserad Trä Bets

Rör om betsen ordentligt innan den appliceras.
Använd en tygtrasa för att stryka ut betsen i fibrernas riktning.
Använd därefter en annan ren tygtrasa för att torka bort överskottet.
ZAR®’s jämna inträngningsförmåga ger dig gott om tid att ta bort streck och överlappningsmärken.
Mängden bets som sedan torkas av bestämmer den slutliga trätonen.
Låt betsen torka i minst 3 -6 timmar.
Om en mörkare ton önskas skall ytan slipas lätt med fint slippapper, torkas ren och därefter kan ytterligare ett lager bets appliceras.

Applicera ZAR Polyuretanlack

Skaka aldrig en lack.
Skakning bildar luftbubblor som kan bli kvar i lacken. Om det behövs kan man röra om lacken, följ anvisningen på etiketten.

Om lacken appliceras på en betsad yta, skall ytan slipas lätt och slipdammet avlägsnas med en trasa fuktad med lacknafta. Om en vattenbaserad polyuretanlack appliceras får inte lacknafta eller förtunning användas. Använd istället en dammsugare för att ta bort slipdammet (se instruktioner för Aqua ZAR).

ZAR polyuretanlack appliceras enkelt med en ren pensel av högkvalitet (nylon- eller naturhårsborst). Doppa penseln i burken och låt överskott rinna av. Flöda ut lacken genom att använda långa penseldrag i fibrernas riktning. Pensla inte för mycket då luftbubblor kan bildas. ZAR Polyuretanlack är självutjämnande och ger en jämn och slät yta.

DAP Eclipse Gipsplåster – laga hål utan spackel

Nyheter,

16 september 2021

Vi introducerar nu DAP Eclipse – en unik och innovativ gipsreparationslösning perfekt att använda på skadade väggar och tak. DAP Eclipse är ett självhäftande plåster som gör att du snabbt lagar mindre hål i gipsväggar och tak, utan att behöva invänta torktider och utan spackel.

Läs mer om produkten här!

Ny vattenburen formula på kakelfärg från Ronseal

Nyheter,

31 augusti 2021

Vår populära kakelfärg från Ronseal ersätts nu med en vattenburen version! Finns i vit, grå och svart och har samma pris som den tidigare, oljebaserade, varianten.

Fräscha upp kakel med färg istället för att köpa nytt. Vår kakelfärg kan förvandla gammalt kakel med endast en strykning. Grundfärg behövs inte och när färgen härdat motstår den såväl stötar och skuffmärken som smuts.

Ronseal One Coat Kakelfärg kan användas i kök, badrum eller andra rum inomhus (inklusive på porslin, keramik och glas). Använd däremot inte på golvklinker, kaklade arbetsytor eller i duschutrymmen – till dessa ytor rekommenderar vi istället färger ur serien V33 Perfekt Renovering, t ex Badrum eller Golv & Trappor.

  • En burk täcker ca 6 kvm
  • Beröringstorr på 1 timme – kan tas i bruk efter 24 timmar
  • Hållbar och lätt att rengöra
  • Vattentålig

Läs mer om produkten här!

Få ett nytt liv i dina golv med träbets

Golv,

26 juli 2021

Förbered ytan

1. All gammal lack eller olja måste först slipas bort. Slipa golvytan trären med en bandslip- och kantslipmaskin. Parkettgolv: Börja slipa med korn 40 följt av korn 80. Brädgolv furu/gran: Börja slipa med korn 24 följt av korn 40, 80.

2. Fyll igen hål och sprickor med ZAR® Träspackel (efter korn 80).

3. Slipa till sist med korn 120.

4. Dammsug golvet och torka av med en tygtrasa fuktad med lacknafta.

 

Applicering

5. Rör om ordentligt före och under appliceringen.

6. Prova alltid på en dold yta först för att kontrollera önskad betston.

7. Går det åt flera burkar bets – blanda alla burkarna i en större behållare. Detta för att säkerställa en jämn och enhetlig betston.

8. Applicera betsen för hand med en luddfri trasa eller målardyna.

9. Arbeta in en yta om ca 5-10 m2 i taget.

10. Torka bort överskottet så att betstonen blir jämn.
För hand: Med en trasa i ådringens riktning.
Polermaskin: Använd en polerduk/trasa på rondellen.

11. Låt betsen torka i minst 3 timmar. Tjocka lager, låg temperatur och hög luftfuktighet förlänger torktiden. Önskas en mörkare betston skall ytan mellanslipas lätt när den känns torr och klibbfri.
För hand: Använd ett fint slippapper (minst korn 240) och slipa lätt. Torka rent golvet från slipdamm.
Polermaskin: Använd en abralon (korn 500) på rondellen. Torka rent golvet från slipdamm. Därefter kan fler lager appliceras (steg 8-10).

Applicering

Låt betsen torka tills ytan är torr och klibbfri (ca 24 timmar) innan den överlackas med ZAR® Polyuretanlack. Tre lager rekommenderas.

Att måla med kalkeffekt är inte svårt

Målartips,

26 juli 2021

Att måla med kalkfärg är inte särskilt svårt, och med rätt förberedelser och några enkla tips i ryggen behöver man inte vara det minsta orolig över resultatet.

Förberedelser

För att försäkra färgens lämplighet, testa den först på ett litet osynligt område. Se till att ytan är ren, torr och fri från föroreningar. Använd målartvätt för att ta bort alla spår av föroreningar och skölj ytan med vatten efteråt. Om ytan tidigare har behandlats med vax eller olja ska den rengöras ordentligt med lacknafta. Hårda, blanka eller tidigare målade ytor slipas innan målning.

Användning

Rör om ordentligt före användning.

Färgen kan påföras med pensel eller roller. Vid applicering med pensel använd en stor, mjuk pensel.

 

Applicera ett andra lager korsvis med en 12 cm bred fasadpensel eller en moddlare av god kvalitet för att skapa en mineralkalkeffekt. Långa drag ger en mjukare effekt medan kortare drag ger ett mer intensivt uttryck.

Täckning

Upp till 11m²/l per strykning. Täckningen kan variera beroende på appliceringsmetod, hur snabbt appliceringen sker och ytans uppsugningsförmåga.

Torktid

Yttorr inom 1 timme. Ytan hårdnar inom 4 timmar. Övermålningsbar efter 4 timmar.

Rengöring

Avlägsna så mycket av produkten som möjligt från penslar etc. innan du tvättar dem med vatten. Låt inte produkten komma ut i avloppssystem eller vattendrag. Det kan finnas lokala bestämmelser och anläggningar för återvinning av färgrester.

Begränsningar

Skall inte användas direkt på metaller. Använd en lämplig grundfärg för metall. Detta är inte en spärrprodukt som förhindrar missfärgningar. Behandla alla ytor med spärrgrund där det kan uppstå missfärgningar, inklusive kvistar. Rengör inte ytan med tvättmedel som innehåller slipmedel, använd endast en fuktig trasa. Vissa livsmedel kan missfärga den målade ytan, avlägsna eventuellt spill omedelbart för att stoppa eller minimera effekten. Temperaturen vid applicering och torkning bör vara högre än +10°C.

En ny magnetisk färg från MagPaint

Nyheter,

16 juni 2021

Måla väggarna med vår nya magnetfärg från MagPaint – en vattenburen latexfärg med stark magnetkraft som dessutom är övermålningsbar för mesta möjliga flexibilitet!

MagnetPaint är säker och miljövänlig, barnvänlig samt gör alla ytor magnetiska – till och med plast och trä. Den är också övermålningsbar, t ex tavelfärg eller whiteboardfärg, men går också att sätta tapet över, så möjligheterna är nästintill oändliga!

Skapa en shabby chic möbel med möbelfärg

Möbelrenovering,

15 juni 2021

Så här gör du:

1. Förbered möbeln som ska behandlas.

Se till att ytan är ren, torr och fri från olja eller vax för bästa resultat.

2. Ytbehandling

Rör om färgen/betsen noggrant före användning. Applicera med en pensel eller roller.
Stryk på 1-2 lager och låt torka.

3. Efterbehandling

Skydda ytskiktet med Rust-Oleums möbelvax eller möbellack.

4. Färdigt!

Luta dig tillbaka och beskåda det färdiga resultatet!

V33 Perfekt Renovering

Nyheter,

07 december 2020

Vi introducerar nu med stolthet användarvänliga produkter från det välrenommerade franska varumärket V33 – färg som skapar en ny hållbar look till hemmets olika ytor i:
KÖKBADRUM BADKARGOLV & TRAPPOR

Produkterna innebär att man varken behöver lämna in köksluckor för omlackering, kakla om i badrummet eller lägga nytt golv. Måla istället med färgerna från V33 och få ett perfekt resultat!

Alla färger i serien har utmärkt täckning (minst 98% opacitet), är vattenburna och ger en högklassig, slät och jämn finish. Färgskiktet bildar ett nät och förhindrar att vatten, fett, rengöringsmedel eller kosmetika tränger in under ytan. Finishen blir också tillräckligt tålig för att stå emot intensiv användning, avtorkning samt stötar och repor.

DAP® Platinum Patch™

Nyheter,

17 november 2020

Låt oss presentera nytt spackel från DAP!

DAP® Platinum Patch™ Avancerat utomhusspackel med WeatherMax™ teknologi är en vatten-, väder- och mögelbeständig formula, vilket gör den idealisk för utomhusapplikationer. Den ger oöverträffad prestanda vid fyllning av hål och sprickor på ytor av metall, komposit, PVC, fibercement (byggskivor), murbruk, trä, tegel m.m.

  • Ger ett exceptionellt väderbeständigt skydd som förhindrar missfärgning, sprickbildning och att spacklet smular sönder
  • Stark vidhäftning på flera typer av material
  • Varken sväller, mjuknar eller bryts ner
  • Idealisk för de mest krävande jobben
  • Kan slipas och övermålas
  • Lätt rengöring i vatten, svag doft

DAP® Alex Flex® spackel

Nyheter,

17 november 2020

DAP® Alex Flex® spackel är en enkel lösning för att eliminera återkommande sprickor i byggskivor och trä m.m. Alex Flex® är unikt på grund av att spacklet är flexibelt men fortfarande slipbart ända ner till lövtunn tjocklek.

  • Flexibelt spackel, eliminerar återkommande sprickor
  • Lätt och snabb applicering
  • Slipas enkelt till jämn och slät finish
  • Övermålningsbar

Vi välkomnar vår nya District Manager i Stockholmsområdet!

Nyheter,

08 oktober 2020

Äntligen har Lars Forsell påbörjat sin tjänst hos oss och med utgångspunkt i Stockholm med omnejd kommer han jobba nära våra kunder och bli den personliga kontakten för våra återförsäljare där.

Lars har sin bakgrund inom försäljning och har arbetat i distriktet länge, så det är med varm hand vi välkomnar vår nya stjärna ombord!

Ultra Shimmer Glitter

Nyheter,

04 december 2019

Skapa en omedelbar Wow-effekt på väggar, möbler och föremål med denna ultra-skimrande glitterfärg med hög täthet. Applicera glitterfärgen på en tidigare målad yta för att omedelbart få full täckning med ett megawatt gnistrande resultat! Perfekt för att skapa ett slående design-uttryck i ditt hem!

StoneTech BulletProof

Nyheter,

03 december 2019

StoneTech BulletProof är en högkvalitativ vattenbaserad impregnering med avancerat skydd, Microbond. Idealisk för slipad marmor, marmor med ytstruktur, granit, kalksten, Bluestone, kvartsit, travertin, sandsten, trottoarsten, stenbänkskivor, betongplattor, fog, terrakottaplattor mm. Ger ett maximalt skydd mot de tuffaste vatten- och oljebaserade fläckarna. Förändrar inte det naturliga utseendet på ytan. Bästa skydd för porösa stenytor. För utomhus och inomhusbruk.

ChalkWash

Nyheter,

03 december 2019

Chalkwash Wall Paint är en akrylatfärg som är framtagen specifikt för att ge ett levande kalkmatt utseende på bara två strykningar och som är mycket lätt att applicera! Chalkwash Wall Paint har i jämförelse med traditionell kalkfärg bättre vattenbeständighet, tål slag och repor bättre och är mycket lättare att hålla ren. Finns i åtta fantastiska kulörer!

Spackel ProForm® Lite Blue

Nyheter,

24 augusti 2018

Är detta Sveriges bästa spackel? Färdigblandat, lättarbetat allroundspackel av proffskvalitet. Lite Blue har en mjuk och krämig konsistens som gör det lätt och snabbt att arbeta med. Ger en överlägsen finish utan porer samt att det är mycket lätt att slipa. Lite Blue är avsett för skarvspackling med pappersremsa, ispackling och bredspackling. Passar de flesta underlag vid nybyggnation och renovering.